1e paal V&D vestiging Vlaardingen

Written by hans moor. Posted in nieuws

Op donderdag 11 april 2013 heeft KIKX Development B.V. , de gemeente Vlaardingen, V&D als huurder, Green Retail House als belegger en alle overige bij de bouw betrokken partijen uitgenodigd om gezamenlijk het slaan van de eerste paal te vieren.

 De nieuwste (63e) vestiging van V&D krijgt drie gelijkwaardige bouwagen van in totaal ruim 4.600 m2. Op de tweede verdieping komt de succesvolle versformule La Place. Door de zes markante erkers, het vele glas, gevarieerd metselwerk en een bijzondere dakrand zal het ontwerp van architect Hans Moor ook een bouwaanwinst voor Vlaardingen worden.

 Bart van Sliedregt, directeur KIKX Development B.V.:.

Vlaardingen heeft een aantrekkelijke binnenstad en een gemotiveerd stadsbestuur. Een V&D ontbrak en completeert dit aanbod en zal de binnenstadseconomie zeker versterken. De geplande opening van V&D in Vlaardingen in het eerste kwartaal van 2014 is een volgende stap in de groeistrategie van het warenhuis. V&D is bovendien verheugd na acht jaar weer terug te keren in de binnenstad van Vlaardingen. 

concepthouse prototype gereed

Written by hans moor. Posted in nieuws

 Concepthouse Prototype is een samenwerkingsverband tussen de academische wereld en partners uit de bouwpraktijk. Gezamenlijk ontwikkelen zij een innovatief bouwconcept voor de Nederlandse woningmarkt naar aanleiding van energie, milieu en bouwtechnische vraagstukken. Hiermee wordt geanticipeerd op de wettelijke eis voor een EPC van 0,0 in 2020.

Om voor de langere termijn praktische en resultaatgerichte oplossingen te ontwikkelen, is er gekozen voor een integrale benadering. Specialistische kennis vanuit de TU-Delft en vanuit de bouwpraktijk zijn gebundeld om de complexe ontwerpproblematiek rond gestapelde woningbouw aan te pakken. Begin 2011 is hiervoor een consortium opgericht.

Naast de vele technische en bouwkundige eisen, is er een cruciale rol toebedeeld aan het consumentgericht bouwen. Concepthouse en Consortium ontwikkelen zich door het implementeren van keuzen van opties, alternatieven (indelingen etc.) en architectuur, die betrokken zijn op de gebruiker.

Medio januari is het prototype van Concepthouse gereed gekomen op de RDM Campus te Heijplaat, Rotterdam. Het is een plug & play energieleverend appartement. De vloeren, wanden en het dak worden kant en klaar op de bouwplaats afgeleverd. Dit geldt ook voor de centrale cel, waarin sanitaire voorzieningen, installaties en aansluitingen voor elektra, water, riool en dergelijke zijn aangebracht .

Het prototype moet uiteindelijk de benodigde testresultaten en bewonerservaringen opleveren om tot marktgerichte optimalisatie van de ontwikkelde bouwcomponenten te komen.

Op dit moment zijn de eerste voorbereidingen in ontwikkeling die een in serie gebouwde appartementencomplex (nulserie) mogelijk moeten maken.

Concepthouse presenteert zich op -Building Holland 2012- in de RAI te Amsterdam in de stand van Boosting.  www.concepthouse.bk.tudelft.nl

Hans Moor Architects maakt deel uit van consortium

 

Cultural festival Shenzhen China

Written by hans moor. Posted in nieuws

Van 28 november tot 3 december 2012 werd op uitnodiging van JBCIDU het 2e international design cultural fedtival bezocht. Het thema van het festival: geintergreerde planning en ontwerp. Architecten uit verschillende continenten waren daarbij aanwezig. o.a. Alberts en van Huut, en Henk Doll  (Ned),  Martha Schwartz(GB) , Satoshi Ohashi (Zaha hadid, Beijng)e.a. Een van de hoogtepunten was de ronde tafelconferentie met de burgermeester van Shenzhen.

days of dutch architecture tbilisi, georgie

Written by hans moor. Posted in nieuws

Op initiatief van de Nederlandse Ambassade bij monde van Pieter Jan langeberg te Tbilisi, Georgie en Dr. Lena Kiladse, professor of Georgian technical University werd van 17 tm 19 december 2012 een overzichtstentoonstelling 'Days of Dutch architects 'gehouden. Hans Moor Architects was deelnemer van deze selectie van 15 bureaus. Vertegenwoordigd waren o.a. Concern, UN-studio, Uarchitects, Casanova-hernandez e.a. Veel belangstelling van de georgische gemeenschap en bijzonder bezoek van de minister van Economische zaken en de president van Georgie, Mikheil Saakashvili.

https://www.finchannel.com/tourism-and-travel/34088-

 

hans moor architects architecture and urban planning